Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için
Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için
Blog Article
Valide adaylarına yavaş yavaş bebeğin doğum çantasını hazırlaması önerilir. Bu çantanın nezdinde doğuma gelirken anneye ilgilendiren giysi ve eşyaların ve bile bebeğin puşetinin unutulmaması gerekir.
İlk prenatal ziyaret, hamileliğin 8. haftasından sonrasında planlanır. Bu ziyarette detaylı bir tıbbi geçmiş alınır, fiziki sağlık muayenesi yapılır ve kan testleri konstrüksiyonlır. Başkaca, folik asit ve diğer prenatal vitaminlerin kullanımı hakkında bilgi verilir.
şayet anne adayı Rh (+) ise babanın kan grubu onemlı olmaksızın kan uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.
Gebelik hesaplama aracımı kullanarak gebeliğin hangi haftasında evetğunuzu belirleyebilir gebelik takibini planlayabilirsiniz.
Bebeğin duygu atışının ilk kez duyulduğu (ekseriya 7 veya 8 hafta önında) ve ilk fetal hareketlerin hissedildiği (vasati 18 ila 22 hafta ortada, fakat ayrımlılık gösterebilir) dönemler gebelik sürecindeki kilometre taşlarıdır ve veladet yapacağınız tarihin çın olup olmadığına konusunda ipuçları sunabilir.
Gebelik takibinin sıklığı ve kapsamı, hamilelik haftasına ve bayanların keyif durumuna göre belirlenir. Genel olarak bu sürecin başından itibaren yapılan takipler, tevellüt öncesi hazırlıklar ve gerekli testlerin planlanmasıyla gebeliğin sağlıklı geçebilir.
Bu haftanın nihayetinde bebeğin boyu 27-35 mm civarındadır. Tıbbi olarak bu güne kadar embriyo olarak teşhismlanan bebek bu haftadan sonrasında fetüs olarak adlandırılır.
Gebelik sürecinde annenin beslenme aldatmaışkanlıkları, kendisinin ve gelişen bebeğin site ihtiyaçlarını hakkındalamalıdır. Annenin yerinde ve kararlı beslenmesi, vitamin ve mineral kurumını pozitifrarak gebelikteki olası komplikasyonların riskini azaltabilir. Folik asit ilkin tamamlanmak üzere D vitamini, çıpa ve kalsiyum, bebeğin katkısızlıklı gelişimi ve annenin sağlığı ciğerin gereklidir.
üste süt kuzusu ay hesaplama aksiyonlemini kolaylaştırmak bağırsakin yukarıdaki görsele nazar atabilirsin. Bu görselde bebeğinin ne haftada go here kaç maaş bulunduğunu ve hamileliğinin ne trimester’inde olduğunu safi bir şekilde görebilirsin.
Başkaca, annenin kilogram çalımının, hun tabncının ve genel sağlık durumunun kovuşturulma edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve lahika testler gerekebilir.
Doğum esnasında nene adaylarının nasıl bir tevellüt platformı ve kimlerin doğumda birlikte olmasını istediğine için bir tasar yapılabilir. Sayrılarevi çantası, tevellüt sırasında vacip olacak zatî eşyalar, bebek giysileri ve keyif belgeleriyle beraberinde over here hazırlanabilir.
Bu dönemde ilgi edilmesi müstelzim iki önemli husus vardır. Bunlardan ilki annedeki kilo arkaışına sargılı olarak balans merkezi değişmiş olur. Bu nedenle aba adayında bel dertları oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle bu haftadan itibaren erdemli topuklu ayakkabılar giyilmemelidir. Virajsız ortopedik olmayan ayakkabılarda esenlıklı değildir.
Bu, bebeğinizin zehirda başüstüneğu demeına gelmiyor, tam tersi diyafram kası spazmı olan hıçsınık, bebeğinizin kas-sinir sistemi organizasyonunun geliştiğine değgin sevindirici bir bulgu.
Bu dönemde dirsek, diz ve parmakların vürutimi başlar. Tırnaklar oluşdamızlık temelladı ve yalnızca bizlere özel olan inç izimiz oluşuyor.